55.000 νοικοκυριά στην «Εξοικονόμηση»

Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ

Περίπου 55.000 νοικοκυριά έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» και από αυτά τα 40.000 μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να προχωρήσει η εκταμίευση των επιδοτήσεων.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ανοίξει γι’ αυτούς μετά το Πάσχα, για τρεις εργάσιμες ημέρες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» ότι, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των ιδιοκτητών ακινήτων στο πρόγραμμα, διπλασιάστηκε το διαθέσιμο ποσό από 350 στα 700 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με την συμβολή των τραπεζών, που υπολογίζεται σε 250 εκατ. ευρώ και την ιδιωτική συμμετοχή, το πρόγραμμα θα απορροφήσει κοντά στο ένα δισ. ευρώ.

Ο Γιώργος Σταθάκης επισήμανε ότι οι αιτήσεις ένταξης εξετάστηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες, ενώ για αντίστοιχο αριθμό το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον Ι» χρειάστηκε 22 μήνες.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.