Όλα… στη λίρα

Λίγες μόλις ώρες αφότου ανέλαβε τα ηνία και του επενδυτικού Ταμείου της χώρας του, ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να στηρίξει περαιτέρω το «ασθμαίνον» εθνικό νόμισμα της Τουρκίας καλώντας να πραγματοποιούνται όλες οι συμφωνίες αγοραπωλησίας ακινήτων σε τουρκική λίρα.

Η απόφαση, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην επίσημη Εφημερίδα της τουρκικής Κυβέρνησης, προβλέπει ότι τα συμβόλαια πώλησης και μίσθωσης σε ξένο νόμισμα πρέπει να μετατραπούν σε λίρες εντός 30 ημερών.

Στην Τουρκία, ιδιαίτερα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, είναι συνηθισμένη πρακτική να συνάπτονται συμβόλαια πώλησης και μίσθωσης ακινήτων σε ξένο νόμισμα.

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένονται οι σημαντικές ανακοινώσεις της κεντρικής τουρκικής τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων με στόχο την περαιτέρω ανάσχεση της κατρακύλας του εθνικού νομίσματος της γειτονικής χώρας, το οποίο έχει χάσει τους τελευταίους μήνες το 40% της αξίας του έναντι του δολαρίου.

 

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.