Τράπεζα Πειραιώς: Παρατείνεται το πρόγραμμα εθελουσίας έως 25/4

Ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα η παράταση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου στην Τράπεζα Πειραιώς μέχρι και τις 25 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες αργά το βράδυ είχε καλυφθεί το 70% – 80% του στόχου του προγράμματος αποχωρήσεων που αφορά σε 1.500 άτομα. Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί είναι περίπου 900. Κατόπιν αυτού, η διάρκεια αποδοχής του προγράμματος θα επεκταθεί κατά δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις 30 υπάλληλοι που έχουν αποδεχτεί το πρόγραμμα βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, ενώ οι υπόλοιποι απέχουν σημαντικά από αυτήν, δεδομένου ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς είν
αι τα 41 έτη.

Όσο για το μέσο όρο της αποζημίωσης όσων έχουν κάνουν αποδεκτό το τρέχον πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου, διαμορφώνεται στις 70.000 – 80.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι στο τρέχον πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δεν έχουν ληφθεί ως προϋπόθεση αποχώρησης τα χρόνια προϋπηρεσίας, αλλά αποκλειστικά το κριτήριο της ηλικίας.

Παράλληλα, το ύψος της αποζημίωσης ξεκινά από τις 20.000 και φτάνει μέχρι τις 180.000 ευρώ (δείτε αναλυτικά τα κριτήρια ΕΔΩ).

Με την ολοκλήρωση της εθελουσίας, όπως διαμορφώνεται, η Τράπεζα Πειραιώς αναμένει να έχει ετήσιο κόστος περί τα 60 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποσβεστεί σε διάρκεια 1,9 – 2 ετών. Υπενθυμίζεται ότι η συνολική δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι για μείωση του προσωπικού της σε επίπεδο ομίλου κατά 2.500 άτομα μέχρι τις 31/12/2017 (από 31/12/2015). Όπως εκτιμάται, τουλάχιστον ο υπολειπόμενος στόχος αποχωρήσεων για φέτος (δηλ. μέχρι τα 1.500 άτομα) θα καλυφθεί μέσω των πωλήσεων θυγατρικών που δε
ν ανήκουν στον αμιγώς χρηματοπιστωτικό τομέα (non core business).

googletag.cmd.push(function(){googletag.display(‘ad_pos_autod_home_336x280_main_1’);});

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.