Το επίδομα ΟΑΕΔ σε πυρόπληκτους

ΟΑΕΔ

Αμεσα και συγκεκριμένα χθες ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κατέβαλε το επίδομα ανεργίας και το εφάπαξ ποσό των 45 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας (648,00 ευρώ) σε εργαζόμενους των οποίων ανεστάλη η εργασία μετά την καταστροφή -εξαιτίας των πυρκαγιών- της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν.

Πρόκειται για τους πρώτους που υπέβαλαν αίτηση και ολοκληρώθηκε τάχιστα η διαδικασία ταυτοποίησης.

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ υλοποιώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική, προχωρά τάχιστα τις σχετικές διαδικασίες ανακούφισης των πυροπλήκτων.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 να συνεχιστεί η διαδικασία καταβολής σε εργαζόμενους οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση και των οποίων τα στοιχεία ταυτοποιούνται.

Παράλληλα, οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και θα ενημερωθούν για την επόμενη ημερομηνία καταβολής.

Υπενθυμίζεται ότι:

▪ Για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας χρειάζεται η υποβολή αίτησης στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας ή του τόπου εργασίας των ασφαλισμένων.

▪ Για τη λήψη του εφάπαξ ποσού των 45 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας χρειάζεται η υποβολή αίτησης στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ του τόπου εργασίας των δικαιούχων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης.

● Τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ σε πληγείσες ή όμορες περιοχές:

ΚΠΑ2 Παλλήνης – Λεωφ. Μαραθώνος 115
ΚΠΑ2 Μεγάρων – 28ης Οκτωβρίου και Συλημβρίας

Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους οι πυρόπληκτοι μπορούν να τηλεφωνούν για θέματα ΟΑΕΔ στον αριθμό 11320 (08.00-15.00).

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.