Τέλος η ΑΕΚ με Λάζαρο

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Η σχέση της ΑΕΚ και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου θα είναι από δω και πέρα σχέση δύο αντιδίκων στα δικαστήρια. Η ρήξη είναι οριστική και επισφραγίστηκε από δήλωση του παίκτη αργά χθες βράδυ. «Δέχομαι πιέσεις τις τελευταίες ώρες για να ανανεώσω στην ΑΕΚ. Αλλά με απειλές ούτε χτίζεται εμπιστοσύνη ούτε υπογράφονται συμβόλαια. Λυπάμαι πολύ, αλλά με αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να συνεχίσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ». 

Η αντίδραση από πλευράς ΑΕΚ ήταν άμεση. Από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ γνωστοποιήθηκε πως είχε δοθεί νωρίτερα στον Χριστοδουλόπουλο το μήνυμα ότι εφόσον έχει μιλήσει ήδη με τον Ολυμπιακό, όπως ήταν πλέον βέβαιοι ο Δ. Μελισσανίδης και οι στενοί του συνεργάτες «δεν σε θέλουμε ούτε αν επιθυμούσες να μείνεις τζάμπα. Δεν σέβεσαι την υπογραφή σου». 

Διαφορετικές οι δύο εκδοχές, αλλά δεν έχει τόσο σημασία. Το θέμα είναι πως ήρθε μάλλον άδοξα το τέλος σε μια συνεργασία πολύ αποδοτική και για τις δύο πλευρές. 

Οσο και να παίζει μεγάλο ρόλο προσωπικά για τον Δημήτρη Μελισσανίδη η προοπτική μιας επικοινωνιακής ήττας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αυτό αποδείχθηκε πως δεν μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για να αλλάξει τη στάση που είχε υιοθετήσει έως τώρα. 

Υπήρχε μια «κόκκινη γραμμή» για τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ. Ηταν η παραδοχή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου πως η υπογραφή στην επέκταση του συμβολαίου του έχει ισχύ. Το ότι ο Λάζαρος έχει υπογράψει δεν το αμφισβητεί ούτε ο ίδιος. Αλλο αν αναζητήσει δικαστικά την ακύρωση της ισχύος αυτής της υπογραφής. 

Το επιχείρημα του παίκτη είναι πως παράλληλα με την υπογραφή που είχε βάλει στην επέκταση, είχε πάρει την υπόσχεση πως εφόσον πάνε καλά τα πράγματα, θα κληθεί για να επιβραβευτεί. 

Ο Λάζαρος έχει βάλει στην ατζέντα αυτό το θέμα με κάθε δυνατό τρόπο, από τις αρχές της σεζόν και μετά τα πρώτα πολύ καλά παιχνίδια που είχε κάνει σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Εχει αποδειχτεί σε πολλές περιπτώσεις έως τώρα και είναι δεδομένο πως αποτελεί βασικό συστατικό της διοικητικής προσέγγισης του Δ. Μελισσανίδη πως οι πρωτοβουλίες σε αυτές τις περιπτώσεις παίρνονται από τον ίδιο. Και πάντα όταν «μυριστεί» πως κάποιος επιχειρεί να του διαμορφώσει την ατζέντα, η αντίδραση είναι δεδομένα αρνητική. Αυτό έχει γίνει και στην περίπτωση του Λάζαρου. 

Παρ’ όλα αυτά, επιδίωξε ο ίδιος να έχει προσωπική συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή. Κάτι που δεν το κάνει συχνά. Η συνάντηση έγινε πριν από περίπου έναν μήνα. Ο Μελισσανίδης αναγνώρισε την υπόσχεση που είχε δώσει για κάτι καλύτερο από το ήδη συμφωνηθέν ποσό για την επέκταση. Αλλά πάντα με δεδομένο πως ο Λάζαρος αποδέχεται και δεν αμφισβητεί ότι είναι δεσμευμένος για την επόμενη σεζόν. 

Από τη στιγμή που ο παίκτης επέμεινε πως είτε θα ανοίξει αμέσως η συζήτηση για αναπροσαρμογή των αποδοχών είτε θα αμφισβητήσει την ισχύ του συμβολαίου, το θέμα πήρε την τροπή που πήρε. 

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια, με την ΑΕΚ να καταθέτει το συμβόλαιο που έχει στα χέρια της.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.