Συμμαχία για τη νέα ΚΑΠ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Μέτωπο» έξι χωρών απέναντι στο ενδεχόμενο μείωσης της χρηματοδότησης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) σχηματίζεται στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Στ. Αραχωβίτη, έχει επιτευχθεί μια άτυπη συμφωνία μεταξύ Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Φινλανδίας και Ελλάδας, με στόχο την αποτροπή περικοπών πόρων της νέας ΚΑΠ.

Την ίδια στιγμή, ενισχύεται στις τάξεις των ευρωπαϊκών χώρων η τάση που θέλει ως προϋπόθεση για να συμφωνήσει στις αλλαγές της νέας ΚΑΠ, τη μεταφορά πόρων από τον πρώτο πυλώνα (άμεσων ενισχύσεων) στον δεύτερο (αναπτυξιακά προγράμματα).

Οσον αφορά την αντιπαράθεση με την Τσεχία για το γιαούρτι, ο κ. Αραχωβίτης ξεκαθάρισε ότι από την Ελλάδα «έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα διαβήματα», ενώ αυτή τη στιγμή, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ επεξεργάζεται τη σύνταξη φακέλου που θα αποσταλεί στην Ευρώπη προκειμένου με στόχο να κατοχυρωθεί το ελληνικό γιαούρτι ως Προϊόν Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ).

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.