Στην Αθήνα για πρώτη φορά το Trade Club Alliance

Η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, βρίσκει την ελληνική επιχειρηματικότητα σε μία νέα αφετηρία, με έμφαση στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Eurobank Κωνσταντίνο Βασιλείου, ο οποίος μαζί με την υπόλοιπη διοίκηση υποδέχθηκε στην Αθήνα τους εκπροσώπους 14 κορυφαίων τραπεζικών ομίλων μελών του Trade Club Alliance.

Η 3η Γενική Συνέλευση του ΤCA φιλοξενείται στην Αθήνα, είναι το πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεσης Επιχειρήσεων που υποστηρίζεται από τράπεζες και εκτείνεται ήδη σε περισσότερες από 50 χώρες.

Το δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν οι Banco Santander, Eurobank, Nordea, KBC, Banco BPM, IBK – Industrial Bank of Korea, Attijariwafa, SCB-SIAM Commercial Bank, Abu Dhabi Commercial Bank, Credit Agricole κ.ά., αναπτύσσεται ταχύτατα και αριθμεί 12.000 εταιρείες / πελάτες των τραπεζών ενώ, μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να συμμετέχουν στο δίκτυο 100.000 επιχειρήσεις συνολικά από όλο τον κόσμο.

Τις εξελίξεις, το ρόλο του τραπεζικού συστήματος παγκοσμίως και τις προοπτικές για το διεθνές εμπόριο παρουσίασαν, ο κ. Jon Barañano Gaviña, Πρόεδρος του TCA & Global head of non-Financial Services της Banco Santander και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & εκπρόσωπος του Ομίλου Eurobank στο TCA, κ. Μιχάλης Τσαρμπόπουλος.

Η επιλογή της Αθήνας για τη συνάντηση των μελών του TCA είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδεται στη νευραλγική γεωγραφική θέση της χώρας και στο ρόλο της ως διαμεσολαβητικό κόμβο για το διεθνές εμπόριο. Είναι η πρώτη φορά που το Trade Club Alliance συνεδριάζει εκτός Μαδρίτης, έδρα της ισπανικής Banco Santander, με πρωτοβουλία και συντονισμό της οποίας ιδρύθηκε αυτή η διεθνής τραπεζική συμμαχία. Η διοργάνωση των Αθηνών επιβεβαιώνει την ψήφο εμπιστοσύνης της Banco Santander και των μελών του TCA στην Eurobank και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει η τράπεζα.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος, ο 8ος κύκλος της πρωτοβουλίας Go International της Eurobank που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (12-14 Νοεμβρίου) φέρει τη σφραγίδα του Τrade Club Alliance με τη συμμετοχή ξένων τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων.

   

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.