Στα άκρα οδηγείται ο «πόλεμος» κυπριακής κυβέρνησης – ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ

Ο «πόλεμος» που ξεκίνησε γύρω από την εφαρμογή ή μη της συμφωνίας της κυπριακής κυβέρνησης με την ΟΠΑΠ καλά κρατεί. Στη νέα φάση του σίριαλ εισήλθε και ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, που ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη να κινήσει τις όποιες διαδικασίες, νομικές ή άλλες, για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, μετά τη γνωμάτευσή του ότι ήταν λανθασμένη η ερμηνεία και εφαρμογή της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Χάρης Γεωργιάδης, είπε ότι η διακρατική συμφωνία με την εταιρεία ΟΠΑΠ υπεγράφη το 2003 και το γενικό λογιστήριο είχε προσδιορίσει τον τρόπο εφαρμογής της. Από τη στιγμή, είπε, που ο γενικός εισαγγελέας γνωμάτευσε ότι η ερμηνεία και εφαρμογή της συμφωνίας ήταν λανθασμένη, αναμένουμε από τον Κώστα Κληρίδη να κινήσει τις δέουσες διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Ο Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι έδωσε στο γενικό λογιστήριο οδηγίες ώστε να τεθούν στη διάθεση του γενικού εισαγγελέα όποιες πληροφορίες και εργαλεία χρειάζεται.

Αποκαλύψεις γενικού ελεγκτή

Ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αποκάλυψε ότι ο ΟΠΑΠ καταθέτει ποσό 25 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό συγκεκριμένου προσώπου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ, ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι πρόκειται για την καταγγελία στην οποία προέβη πολίτης το 2016 στην ελεγκτική υπηρεσία και αποτέλεσε το έναυσμα των ερευνών της Αστυνομίας εναντίον του ΟΠΑΠ.

Συνεχάρη το συγκεκριμένο άτομο, ευχόμενος να ακολουθήσουν και άλλοι πολίτες το παράδειγμά του και λέγοντας ότι η πολιτεία οφείλει να τον προστατεύσει.

Ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ότι η αστυνομία διερευνά εδώ και αρκετό καιρό το ενδεχόμενο διάπραξης από τον ΟΠΑΠ πολύ σοβαρών ποινικών αδικημάτων, που αφορούν συνωμοσία προς καταδολίευση, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων και δόλιας τήρησης ψευδών λογαριασμών εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην αντεπίθεση η ΟΠΑΠ

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον γενικό ελεγκτή και τον γενικό εισαγγελέα έδωσε η ΟΠΑΠ, με καταγγελία σε βάρος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Κεντρικής Τράπεζας για παραβιάσεις νομοθεσιών που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και για πιθανή υποκλοπή επικοινωνίας.

Απαντώντας στους δύο αξιωματούχους, η ΟΠΑΠ αναφέρει ότι πάντοτε πληρούσε και πληροί όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς το κράτος.

Σε σχέση με την ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα, αναφέρει ότι σέβεται και τιμά όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προσθέτει ότι δεν έχει εκβιάσει ή και απειλήσει, σε καμιά περίπτωση, οποιοδήποτε ανεξάρτητο θεσμό, ούτε και έχει ποτέ επέμβει στην όποια διαδικασία ενώπιόν του.

Είναι υποχρεωμένη, αναφέρει, σεβόμενη τη μακρόχρονη ιστορία και προσφορά της, να προστατεύσει το όνομα και την υπόληψή της.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του γενικού ελεγκτή, η ΟΠΑΠ αναφέρει ότι δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό ή άλλο αδίκημα.

Προσθέτει ότι έχει τηρήσει με ευλάβεια τις πρόνοιες της διακρατικής συμφωνίας και η δημοσιογραφική της διάσκεψη δεν αφορούσε κανένα εκβιασμό ή εκφοβισμό σε σχέση με την ελεγκτική υπηρεσία, παρά μόνο την ανάγκη να αποκαταστήσει την πραγματικότητα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.