Σκληρές αποφάσεις με την αλλαγή σκυτάλης στην Deutsche Bank

Deutsche Bank

Αποφασισμένος για κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας αλλά και για ενδεχόμενη αλλαγή του στρατηγικού προσανατολισμού της Deutsche Bank, φέρεται ο Κρίστιαν Ζέβινγκ που αναλαμβάνει τα ηνία του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού. 

Ο 48χρονος Ζέβινγκ (που έχει προαναγγείλει ότι θα λάβει σκληρές αποφάσεις) αποτελεί γέννημα-θρέμμα της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του στη Deutsche Bank ως μαθητευόμενος. Πήρε το απολυτήριο του τραπεζικού υπαλλήλου το 1991. Άρχισε αμέσως να εργάζεται κανονικά στην τράπεζα, σπουδάζοντας παράλληλα Οικονομία στην Τραπεζική Ακαδημία του Μπίλεφελντ και του Αμβούργου. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Τραπεζικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, Τόμας Χάρτμαν-Βέντελς, «αυτό που χρειάζεται η Deutsche Bank είναι επιτέλους μια βιώσιμη στρατηγική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε πολλές αλλαγές στρατηγικής. Καμία από αυτές δεν απέφερε αποτέλεσμα. Ποτέ άλλωστε δεν περίμεναν μήπως και αποδώσει μια στρατηγική μακροπρόθεσμα. Σε αυτό το κομμάτι η τράπεζα χρειάζεται έναν ήσυχο και σίγουρο καθοδηγητή».

Όπως σημειώνει ο καθηγητής, ο νέος επικεφαλής της τράπεζας αναμένεται να ενισχύσει τις συναλλαγές με τους ιδιώτες:

Στην παρούσα φάση η Deutsche Bank δεν έχει επιτυχία σε κανένα από τα πεδία δράσης της, ούτε στο τμήμα επενδύσεων ούτε και στις συναλλαγές με ιδιώτες και επιχειρήσεις. Θα πρέπει λοιπόν να θέσει ορισμένες προτεραιότητες. Ο Ζέβινγκ αναμένεται να ενισχύσει το κομμάτι των συναλλαγών με ιδιώτες. Δεδομένου του ανταγωνισμού με τα ταμιευτήρια και τις συνεταιριστικές τράπεζες, αυτό δεν θα είναι εύκολο. Μακροπρόθεσμα όμως ίσως να είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.