Ποιοι τα «τσέπωσαν» για… καλό σκοπό από το Δημόσιο – Οι νικητές του ΙΤ4gov

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, διαγωνισμός “ΙΤ4gov” αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ανάδειξη, πιστοποίηση, αξιοποίηση και επιβράβευση καινοτόμων εφαρμογών για τη διοικητική μεταρρύθμιση, οι οποίες θα στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες.

Στόχος του διαγωνισμού αποτελεί η εξεύρεση
αινοτόμων υπηρεσιών που δεν διατίθενται στην αγορά και στοχεύουν στη δόμηση νέων εναλλακτικών μοντέλων απλούστευσης διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση και αποτελεσματικών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα προσφέρουν πρωτοπόρες λύσεις, παρέχοντας αξιοποιήσιμες υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε Τετάρτη 13 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην οποία παρευρέθησαν ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής Υπουργό
ς Παιδείας, αρμόδιος για την Έρευνα και καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης ανακοινώθηκαν οι τρεις (3) νικητές, από τις 10 προτάσεις που είχαν προκριθεί.

Το 1ο βραβείο κέρδισε η εφαρμογή “El Recibo”, το 2ο βραβείο η εφαρμογή “NoPaperGov” και το 3ο βραβείο η εφαρμογή “sense.city”.

Τα βραβεία αντιστοιχούν στα εξής χρηματικά ποσά:

1ο βραβείο: 4000€, 2ο βραβείο: 2000€ και 3ο βραβείο: 1000€. Επιπλέον πολλές από τις 10 εφαρμογές που διακρίθηκαν και έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού θα επιδιωχ
εί να αξιοποιηθούν από φορείς του δημοσίου με σκοπό να αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών.

googletag.cmd.push(function(){googletag.display(‘ad_pos_autod_home_336x280_main_1’);});

Αφήστε μια απάντηση