ΠΝΟ: Η απόφαση του υπουργείου δεν καλύπτει όλα τα αιτήματά μας

Οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που υπέβαλε στο υπουργείο Ναυτιλίας και αφορούν το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους, ενσωματώνονται σε αυτό, όπως έκανε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας, αφού μελέτησαν τις προτάσεις που υπέβαλε η ΠΝΟ στο υπουργείο, σχετικά με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές, αποφάσισαν να τις ενσωματώσουν στο εν λόγω σχέδιο απόφασης, όπως είχαν υποσχεθεί στη διοίκηση της ΠΝΟ, κατά τη συνάντησή τους την προηγούμενη εβδομάδα. Επιπλέον οι κ.κ. Κουρουμπλής και Τεμπονέρας επαναλαμβάνουν ότι το υπουργείο Ναυτιλίας παραμένει ανοιχτό στο διάλογο για την προστασία των εργασιακών δικαιωμά των των Ελλήνων ναυτικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ωστόσο όπως δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ για την Τετάρτη 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, καθώς τα αιτήματα των ναυτεργατών δεν αφορούν μόνο το σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές αλλά και άλλα σοβαρά ζητήματα.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.