Πειθαρχία αλλά και περιθώρια ευελιξίας

Με θετικά λόγια αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, μια μέρα αφότου η Κομισιόν ανακοίνωσε το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας, επισημαίνοντας όμως πως η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Άφησε ωστόσο κι αυτός, μετά τον Πιέρ Μοσκοβισί, ανοιχτό το ενδεχόμενο για περιθώρια ευελιξίας.

Η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα και είναι σε σωστό δρόμο, η ανάπτυξη έχει δυναμισμό και δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα, είπε σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα είναι και αυτή μια απόδειξη της επιτυχίας των μηχανισμών σταθεροποίησης που διαθέτει πλέον η ΕΕ.

«Συνοδεύουμε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και αυτό γίνεται σε πλαίσιο εμπιστοσύνης», τόνισε επίσης ο Γερμανός υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σημαντικό να τηρηθούν οι συμφωνίες οποία κυβέρνηση και αν υπάρχει στην Ελλάδα». «Θα ήταν μεγάλο λάθος να αλλάξει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί» πρόσθεσε, αν και σημείωσε ότι υπάρχουν και κάποια περιθώρια ευελιξίας.

Ο κ. Σολτς αναφερόμενος στα θέματα της ευρωπαϊκής επικαιρότητας σημείωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας μπορεί να επιτελέσει τις λειτουργίες ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, όχι όμως και για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Σημείωσε επίσης ότι θα ήταν εφικτό να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό σύστημα αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ανεργίας που δημιουργείται σε ένα κράτος-μέλος όταν αντιμετωπίζει εξωγενή οικονομική κρίση μεγάλης εμβέλειας.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.