Παράταση-ανάσα και εμφάνιση Αλαφούζου

Γιάννης Αλαφούζος

Τα ρέστα της παίζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το προσεχές δεκαπενθήμερο προκειμένου να αποφευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή του συλλόγου και να παραμείνει η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία της χώρας.

Ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» Γιάννης Αλαφούζος, μάλιστα, επαναδραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά τη δήλωση αποστασιοποίησής του από τον Παναθηναϊκό και λίγες ώρες αφότου η UEFA έδωσε το πράσινο φως για παράταση 15 ημερών ως προς την κατάθεση δικαιολογητικών στον φάκελο αδειοδότησης.

Ο κ. Αλαφούζος, συγκεκριμένα, έδωσε το «παρών» αυτοπροσώπως σε χθεσινή συνάντηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των «άστεγων» ΠΑΕ, με τον Παναθηναϊκό να προσβλέπει ξεκάθαρα στην υποστήριξή τους, δίκην «ανταλλαγής», όταν τεθεί ξανά το θέμα της αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού για τους μη αδειοδοτημένους.

Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός προσβλέπει ξεκάθαρα στη δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας στο επικείμενο Δ.Σ. της Λίγκας για το συγκεκριμένο ζήτημα με αφορμή τα τηλεοπτικά συμβόλαια των «μικρών», μια και η συμπαράσταση του Παναθηναϊκού από τις «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες θεωρείται καθοριστική στο να βρεθεί λύση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι το έκτακτο Δ.Σ. της Λίγκας, που αφορά τόσο τα τηλεοπτικά όσο και το ενδεχόμενο αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού στις μη αδειοδοτημένες ομάδες, θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη μετά το Πάσχα.

Κι αυτό διότι δόθηκε και επίσημα χθες από την UEFA η παράταση-ανάσα των 15 ημερών για τον καταρτισμό των φακέλων.

Η δεκαπενθήμερη παράταση που γνωστοποίησε η UEFA στην ΕΠΟ αφορά μόνο την άδεια συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι ασφαλώς την ευρωπαϊκή, όπου για τον Παναθηναϊκό υπάρχει δεδομένη τιμωρία αποκλεισμού ενός έτους με τριετή διάρκεια.

Εάν δεν υπήρχε αυτή η εξέλιξη, ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε καμία τύχη. Πλέον, όμως, οι «πράσινοι» ευελπιστούν ότι μπορούν να προλάβουν, αν και θα πρέπει σε αυτό το διάστημα να καλύψουν ή να διακανονίσουν όλες τις υφιστάμενες οφειλές με τους πιστωτές.

Ως εκ τούτου, ο δρόμος της παραμονής για τον Παναθηναϊκό παραμένει στρωμένος με… αγκάθια και ως ρεαλιστικότερη ελπίδα παραμένει η αλλαγή της ποινής για τους μη αδειοδοτημένους.

Αναλυτικά, η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ ανέφερε τα εξής:

«Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων στη συνεδρίαση της 02.04.2018 (Νο 17) έλαβε την ακόλουθη απόφαση:

Θέμα: Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας 31/3/2018 για την εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης και της ημερομηνίας ολοκλήρωσης της εγχώριας διαδικασίας αδειοδότησης.

Κατόπιν της απαντητικής επιστολής της UEFA σε σχετικό ερώτημα, μετά από αίτημα της SL, αναφορικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας 31ης/3/2018 για τακτοποίηση ενδεχόμενων οφειλών καθώς και της αντίστοιχης για την ολοκλήρωση της εγχώριας διαδικασίας αδειοδότησης, αποφασίζουμε τα κάτωθι:
α) Την παράταση της ημερομηνίας της 31ης/3/2018 για τακτοποίηση ενδεχόμενων οφειλών έως την 16η/4/2018 με υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών παραστατικών μέχρι την 19η/4/2018, αποκλειστικά για την εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης. Η καταληκτική ημε ρομηνία για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παραμένει η 31η/3/2018 και η 3η/4/2018 για την προσκόμιση των παραστατικών. Κανένα έγγραφο δεν θα γίνει αποδεκτό για την αξιολόγηση των φακέλων αναφορικά με τις ευρωπαϊκές οργανώσεις πέραν της παραπάνω ημερομηνίας.
β) Την παράταση στην ημερομηνία ολοκλήρωσης της εγχώριας διαδικασίας αδειοδότησης (30/5/2018) έως την 10η/6/2018, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εξασφάλισης νέου τηλεοπτικού συμβολαίου για το σύνολο των ΠΑΕ».

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.