Ο Καραγκούνης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ: Δεν συμπράττουμε στη φαρσοκωμωδία

Ο Καραγκούνης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ: Δεν συμπράττουμε στη φαρσοκωμωδία

«Δεν συμπράττουμε σε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία, πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ, αυτό είναι ξεκάθαρο» δήλωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τη στάση του κόμματος στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Η κυβέρνηση στην ουσία με τον νόμο Παππά έχει καταργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γιατί έχει αφαιρέσε?
? όλες τις συνταγματικά προβλεπόμενες δυνατότητες και τις έχει δώσει στον έναν και μόνο υπουργό, στην ουσία δηλαδή το ΕΣΡ έχει καταργηθεί. Εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να συμπράξουμε σε μια τέτοια φαρσοκωμωδία, γιατί δεν έχει κανένα νόημα, από τη στιγμή που στην ουσία έχει de facto καταργηθεί το ΕΣΡ» σημείωσε ο κ. Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Είναι ένα ζήτημα σεβασμού -πρώτα απ’ όλα- στους θεσμούς, σεβασμού στη Δικαιοσύνη. Αυτό οφείλει να κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, στην πάρα πολύ δύσκολη θέση που βρίσκετ
αι. Δυστυχώς, έτσι όπως έχει κάνει όλη αυτή τη διαδικασία βεβαίως η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με τη δική της συμμετοχή στη φαρσοκωμωδία από τη στιγμή που το ΕΣΡ έχει καταργηθεί, γιατί όλες οι αρμοδιότητές του, όπως ορίζει το άρθρο 15, παράγραφος 2 του Συντάγματος, έχουν μεταφερθεί στον υπουργό» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι «το ζήτημα είναι πότε θα γίνει η ρύθμιση του χρέους, γιατί ο κ. Δραγασάκης πριν από έναν μήνα μας είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ρύθμιση του χρ?
?ους πριν το 2018, πράγμα το οποίο επανέλαβε και ο κ. Σόιμπλε, συμφωνώντας με τα λεγόμενα του αντιπροέδρου».

«Το ζήτημα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση, διότι φαίνεται ότι όλο αυτό το αφήγημα, που στήνει όλον αυτόν τον καιρό, καταρρέει και δυστυχώς το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι τα 2,5 δισ. ευρώ μέτρα, που έρχονται για το 2017» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με τον -ανεξάρτητο πλέον, πρώην μέλος της ΚΟ του Ποταμιού-βουλευτή Αχαΐας, Ιάσονα Φωτήλα, ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι δεν έχει κάποια επίσημη σχετική εν?
?μέρωση, ενώ πρόσθεσε ότι «ούτως ή άλλως έχουμε κάνει ένα κάλεσμα ευρύτερα στο κεντρώο δημοκρατικό τόξο να συνενώσουμε τις δυνάμεις, έχουμε πει ούτως ή άλλως -επειδή επιδιώκουμε την αυτοδυναμία και πιστεύω ότι η ΝΔ θα έχει την αυτοδυναμία- ότι παρόλα αυτά δε θα προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε μόνοι μας κυβέρνηση, θα ζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(adsby

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση