Οποιος προλάβει!

Γιάννης Αλαφούζος

Ο πιο γρήγορος έχει ξεκάθαρο προβάδισμα να κερδίσει όσον αφορά την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τα δύο ενδιαφερόμενα κονσόρτσιουμ, το ασιατικό «Pan Asia» και το πολυεθνικό «Athens Alive», να πατούν αμφότερα γκάζι στις επαφές τους για το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα.

Τα δεδομένα, ωστόσο, είναι διαφορετικά για κάθε περίπτωση και ο Ταϊλανδός εκπρόσωπος του «Pan Asia», Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ, έχει σαφές προβάδισμα από τη στιγμή που συνομιλεί απευθείας με τον Γιάννη Αλαφούζο και δεν περιμένει άλλου είδους εξελίξεις.

Εν αντιθέσει με το «Athens Alive», που πρέπει πρώτα να έρθει σε συμφωνία με την πολιτεία για το πρότζεκτ στο ΟΑΚΑ ώστε να προχωρήσει στις απευθείας επαφές με τον Αλαφούζο για την απόκτηση της ΠΑΕ.

Οι πληροφορίες για το «Athens Alive» αναφέρουν ότι οι επαφές της ομάδας εργασίας που έχουν συγκροτηθεί μεταξύ των συνεργατών του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της πολιτείας, για την απαραίτητη τροποποίηση του αρχικού πρότζεκτ (αλλαγές στον συντελεστή δόμησης των κτιρίων κ.λπ.), βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι στο τέλος του Απρίλη θα έχει οριστικοποιηθεί το πλαίσιο και ως εκ τούτου θα υπάρχει και το πράσινο φως για να υλοποιηθεί το επόμενο στάδιο που εμπεριέχει την απόκτηση των μετοχών του Αλαφούζου και κατ’ επέκταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το ζητούμενο για το «Athens Alive» και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είναι εάν θα προλάβει τις εξελίξεις ή όχι, μια και ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ, βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον Αλαφούζο και οι διαπραγματεύσεις τους είναι σε τελικό στάδιο.

Οπως ανέφερε η «Εφ.Συν.» στο χθεσινό της φύλλο, «κλειδί» αποτελεί το ποσό των 20 εκατ. ευρώ που «κουβαλάει» ο Αλαφούζος από το συνολικό χρέος των 47 εκατ. ευρώ της ΠΑΕ.

Ο Ελληνας επιχειρηματίας προσπαθεί να κερδίσει όσο περισσότερα γίνεται από αυτό το ποσό των 20 εκατ. που τον αφορά άμεσα και εμπεριέχει:

Α) Ενα ποσό κοντά στα 12 εκατ. ευρώ που σχετίζεται με χρέη προς το Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία).

Β) Υπόλοιπο δανείου της Τράπεζας Πειραιώς ύψους 6 εκατ. ευρώ, που έχει ως προσωπικό εγγυητή τον Αλαφούζο.

Γ) Προσωπικές επιταγές του Αλαφούζου σε κάποιους λίγους προπονητές (π.χ. Αναστασίου) και παίκτες (π.χ. Σάντσεθ), ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Για τα υπόλοιπα 27 εκατ. ευρώ του χρέους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ έχει δεσμευτεί ότι θα τα καλύψει το κονσόρτσιουμ «Pan Asia».

Η πρόταση είναι σαφώς πολύ καλή για τον Αλαφούζο που θα αποφασίσει το «πώς» και το «σε ποιον» θα δώσει τις μετοχές του, μια και τα 20 εκατ. ευρώ αρχικά υπολόγιζε να τα βάλει από την τσέπη του, αλλά με τα νέα δεδομένα διαπραγματεύεται να πληρώσει λιγότερα από 7 εκατ. ευρώ.

Και γράφουμε λιγότερα από 7 εκατ. ευρώ διότι έχοντας σε μετρητά ένα ποσό ίσο ή μεγαλύτερο των 13 εκατ. ευρώ, θα είναι σε θέση να μειώσει αρκετά το κεφάλαιο του χρέους των 20 εκατ. ευρώ που τον βαραίνουν προσωπικά, μια και είναι πολύ πιθανό να γλιτώσει πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Οπως και να ‘χει, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι μέχρι το τέλος του Απρίλη θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο όσον αφορά την αλλαγή σκυτάλης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

● Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προσέφυγε ο Στέργος Μαρίνος, ζητώντας να του καταβληθούν από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός 54.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε οφειλόμενες δόσεις βάσει συμβολαίου.

● Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, για το θέμα της αδειοδότησης, αλλά και για την περίπτωση του Γενς Βέμερ, για τον οποίο οι «πράσινοι» επιθυμούν να πληρώσουν τη μία ληξιπρόθεσμη δόση και όχι όλο το οφειλόμενο ποσό. Η πλευρά του Βέμερ πάντως ενημέρωσε τη «FIFPro» (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών) υποστηρίζοντας ότι το «τριφύλλι» δεν σεβάστηκε την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.