Ξεκίνησε ο έλεγχος της «Pan Asia» στην ΠΑΕ

Παναθηναϊκός

Εννέα ημέρες μετά την επικύρωση της κατ’ αρχήν συμφωνίας του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ με τον Γιάννη Αλαφούζο για την αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της υπογραφής του σχετικού MoU, η «Pan Asia» ξεκίνησε τον οικονομικό έλεγχο της εταιρείας. Από χθες το πρωί στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ βρίσκεται ορκωτός λογιστής που ορίστηκε από το ασιατικό κονσόρτσιουμ και άρχισε τον έλεγχο στα οικονομικά δεδομένα του «τριφυλλιού», με το πόρισμά του να προβλέπεται μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Ως γνωστόν πλήρη έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ έχει ήδη κάνει η «Grant Thornton» τον Σεπτέμβρη του 2017 όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Παναθηναϊκού, ενώ η εν λόγω εταιρεία εξακολουθεί να συνεργάζεται με τον νυν ιδιοκτήτη του συλλόγου, Γιάννη Αλαφούζο.

Αυτός είναι και ο λόγος που η «Grant Thornton» θα έχει εποπτικό και συμβουλευτικό ρόλο με τους ορκωτούς λογιστές της επιλογής του ασιατικού κονσόρτσιουμ, στο πλαίσιο μιας ειδικής συνεργασίας των λογιστών των δύο πλευρών που συνηθίζεται σε περιπτώσεις οικονομικών ελέγχων που επικυρώνουν παρόμοιες συμφωνίες.

Ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθυστέρησε να ξεκινήσει, πλην όμως η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωσή του παραμένει η 15η Ιουνίου και ως εκ τούτου δεν έχουν ξεπεραστεί τα χρονικά περιθώρια.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει συμφωνηθεί από κοινού στο MoU που έχει υπογραφεί ανάμεσα σε Αλαφούζο και Πιεμπονγκσάντ και είναι ξεκάθαρο ότι τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που ξεκίνησαν χθες θα καθορίσουν τη μεταβίβαση ή όχι του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στην «Pan Asia».

Να σημειωθεί ότι πέραν του οικονομικού ελέγχου των βιβλίων της ΠΑΕ χθες ξεκίνησε και ο νομικός έλεγχος της «Sortivo International», της υπεράκτιας εταιρείας που ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο και εμφανίζεται ως η έχουσα την πλειοψηφία των μετοχών του Παναθηναϊκού.

Στο μεταξύ, παράταση ολίγων ημερών πήρε η άφιξη του Νίκου Νταμπίζα στην Αθήνα, καθώς μετά τη Σκοτία μετέβη στην Αγγλία για να λάβει μέρος σε ένα τριήμερο σεμινάριο προπονητικής διοίκησης. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του ο «Ντάμπι» αναμένεται να μπει στο αεροπλάνο για τη χώρα μας προκειμένου να αναλάβει και τυπικά τα νέα καθήκοντά του.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού πραγματοποιεί ήδη επίσημες επαφές: χειρίστηκε την ανανέωση συμβολαίων των Χρ. Δώνη και Μπουζούκη, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον ατζέντη του Λουντ και τον Γιώργο Δώνη για τη θέση του προπονητή.

Η παράταση της άφιξής του φέρνει εκ των πραγμάτων σήμερα στο Κορωπί τον πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ, Βασίλη Κωνσταντίνου, προκειμένου να ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για το θέμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων δόσεων.

Ο Κωνσταντίνου ισχυρίζεται ότι θα παρουσιάσει συγκεκριμένο πλάνο στους παίκτες για τις δόσεις του Δεκέμβρη και του Φλεβάρη, με στόχο να μην υπάρξει συνέχεια στην έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί στις τάξεις των παικτών και δη την αποφυγή προσφυγών.

 

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.