Με 2,375% δανείστηκε ο ΟΤΕ

ΟΤΕ

Θετικό «σινιάλο» για την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται η επιτυχημένη έξοδος του ΟΤΕ στη διεθνή αγορά για την κάλυψη ομολόγου τετραετούς διάρκειας.

Η προσφορά των επενδυτών ήταν σχεδόν πενταπλάσια σε σχέση με το αιτούμενο ποσό, με αποτέλεσμα το τελικό ύψος του νέου ομολόγου να διαμορφωθεί στα 400 εκατ. ευρώ, περίπου 50 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με τους αρχικούς προγραμματισμούς.

Το πιο ηχηρό μήνυμα των αγορών ήρθε από το επιτόκιο που διαμορφώνεται στο 2,375% και είναι το χαμηλότερο που πέτυχε ο ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία, ενώ ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των τραπεζών που υποστήριξαν το εγχείρημα.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ομόλογο, που είχε εκδοθεί πριν από έναν χρόνο και είχε θεωρηθεί επίσης επιτυχημένο, είχε επιτόκιο 4,375%.

«Αποτελούν αναγνώριση και στήριξη της στρατηγικής μας», σχολίασε το αποτέλεσμα ο Μπάμπης Μαζαράκης, υπεύθυνος χρηματοοικονομικών θεμάτων του ΟΤΕ, που έδωσε έμφαση στα επενδυτικά πλάνα του ομίλου για οπτικές ίνες και δίκτυα νέας γενιάς στην κινητή τηλεφωνία. Το ομόλογο διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των εταιρικών ομολόγων, έκδοση με κουπόνι χαμηλότερο από αυτό που πέτυχε χθες ο ΟΤΕ έχει φέρει μόνον η Coca-Cola.

Η τελευταία, ωστόσο, έχει χαμηλή έκθεση στην Ελλάδα, ενώ αντίθετα στον όμιλο ΟΤΕ το 70% των εσόδων και των λειτουργικών κερδών του προέρχεται από τη χώρα μας.

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.