Με χαμηλό επιτόκιο άντλησε 812 εκατ. ευρώ ο ΟΔΔΗΧ

Υπουργείο Οικονομικών

Το ποσό των 812 εκατ. ευρώ άντλησε μέσω της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων, διάρκειας 52 εβδομάδων, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 1,09%.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 929 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,49 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018.

Στην ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ προστίθεται ότι έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.