Με ταχύτητες Gigabit «τρέχει» ο Βύρωνας

Μεγάλης κλίμακας δίκτυο οπτικών ινών της Vodafone εγκαινίασε χθες ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς

Το πρώτο μεγάλης κλίμακας δίκτυο οπτικών ινών εγκαινίασε χθες στον Βύρωνα ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς. Κατασκευάστηκε από τη Vodafone, παρέχοντας την ευκαιρία σε 17.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις της πόλης να αποκτήσουν γρήγορο Internet με προνομιακή τιμή και χωρίς κόστος σύνδεσης, προσφορά που θα ισχύσει τουλάχιστον για ένα τρίμηνο.

«Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας κυβέρνησης, αυτοδιοίκησης και ιδιωτών», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και απευθυνόμενος στους επενδυτές τούς κάλεσε «να αναζητήσουν ευκαιρίες κερδοφορίας μέσα στο γενικότερο κοινωνικό συμφέρον και όχι εναντίον του».

Υπενθύμισε ότι οι επενδύσεις των εταιρειών τηλεφωνίας σε δίκτυα οπτικών ινών αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική παρέμβαση των τελευταίων χρόνων, αλλά και χρήσιμο εργαλείο για την οικονομία, καθώς στηρίζει και επιταχύνει την ανάπτυξη και διευκολύνει τον πολίτη. Μαζί με τη δημόσια συμμετοχή, το πρόγραμμα θα φτάσει τα 4 δισ. ευρώ και ώς το 2025 θα καλύψει με ευρυζωνικές συνδέσεις το 50% των νοικοκυριών.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στις τελευταίες θέσεις στον τομέα της ευρυζωνικότητας, αλλά, με τις προσπάθειες που γίνονται από όλες τις πλευρές τα τελευταία χρόνια, το 2025 θα είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», προέβλεψε ο Νίκος Παππάς.

«Περνάμε από την εποχή του χαλκού στις οπτικές ίνες», παρατήρησε με νόημα ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Βασίλης Μαγκλάρας, αναφερόμενος τα δίκτυα χαλκού που εξυπηρετούσαν επί 120 χρόνια την επικοινωνία.

«Η μάχη κερδήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια» συνέχισε και επισήμανε ότι οι οπτικές ίνες αποτελούν «το υπόστρωμα για να αναπτυχθεί το 5G».

Προανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο το υπουργείο θα ενεργοποιήσει νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 300 εκατ. ευρώ, συμπληρώνοντας στην ουσία τη δέσμευση του υπουργού ότι τα 700 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιδοτήσεων για τη σύνδεση των νοικοκυριών με το γρήγορο Internet μπορεί να αυξηθεί αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει ζήτηση.

Τις ανησυχίες των πολιτών για την επιβάρυνση της πόλης από τα έργα για τις οπτικές ίνες μετέφερε στην εκδήλωση ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης.

«Ολοι δικαιωθήκαμε», παρατήρησε και αναφέρθηκε στις νέες δυνατότητες που δημιουργούνται για την ανάπτυξη της περιοχής.

«Ο Βύρωνας είναι ο πρώτος μεγάλος δήμος που περνά στην ψηφιακή εποχή και είναι fiber ready», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και επισήμανε ότι «τα δίκτυα είναι προϋπόθεση για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση».

Ως το τέλος του 2019 η εταιρεία σχεδιάζει να υλοποιήσει 120.000 συνδέσεις με τα σύγχρονα δίκτυα, που αφορούν σε πρώτη φάση γειτονιές του Πειραιά, την περιοχή γύρω από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Τούμπα και την Περαία στη Θεσσαλονίκη, καθώς και γειτονιές σε Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, Κοζάνη και Βέροια.

«Χάρη στις νέες τεχνολογίες, το μέλλον θα είναι συναρπαστικό και η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει ισότιμα στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία και την κοινωνία των Gigabit», είπε ο επικεφαλής της Vodafone.

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.