Μειώνει τον δανεισμό της η «Μυτιληναίος»

Ευάγγελος Μυτιληναίος

Αύξηση των καθαρών κερδών και μείωση του δανεισμού για τη Μυτιληναίος, το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν μετά από φόρους και στα δικαιώματα μειοψηφίας κατά 3,2 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 83,9 εκατ. ευρώ, έναντι 80,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) διαμορφώθηκαν σε 0,587 ευρώ, έναντι 0,564 ευρώ το α’ εξάμηνο του 2017, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 145,2 εκατ.ευρώ και ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 717 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον καθαρό δανεισμό, μειώθηκε κατά 48,1 εκατ. ευρώ, σε 520,1 εκατ. ευρώ, από 568,1 εκατ. ευρώ στις 31/12/2017.

«Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού, η οποία οδήγησε τα οικονομικά μεγέθη της Mytilineos σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 2017, τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2018 επιβεβαιώνουν τη δυναμική επίτευξης υψηλών στόχων που τέθηκαν εξ αρχής. Η έγκριση της άδειας παραγωγής από τη ΡΑΕ για την κατασκευή μιας από τις πιο σύγχρονες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη με καύσιμο φυσικό αέριο, είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον επενδυτικό μας σχεδιασμό», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

H Mytilineos, λοιπόν, σταθεροποιεί τις επιδόσεις της, μειώνει τον δανεισμό της, διανέμοντας παράλληλα μέρισμα στους μετόχους της.

Αναλυτικότερα, το πρώτο εξάμηνο του έτους, η εταιρεία συνέχισε να καταγράφει ισχυρά οικονομικά μεγέθη, κυρίως λόγω του κλάδου της Μεταλλουργίας, που κατέγραψε ιστορικά υψηλή επίδοση λειτουργικής κερδοφορίας, απορροφώντας σε μεγάλο βαθμό τις πιέσεις στους τομείς Ενέργειας και Ολοκληρωμένων Εργων & Υποδομών.

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.