Μας φταίει ο γάιδαρος, χτυπάμε το σαμάρι!

Κώστας Καραγκούνης

Με τις φυλακές τύπου Γ’ «αγκαλιά» ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης εμφανίστηκε στο πρωινό ραδιόφωνο υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο νόμος για τις αποφυλακίσεις αναπήρων περίπου δημιούργησε τις συνθήκες για τη διάπραξη της απάτης με πλαστά πιστοποιητικά.

Δηλαδή, θα μπορούσε εδώ κάποιος άλλος να ισχυριστεί ότι, για παράδειγμα, ο νόμος περί σεβασμού των προσωπικών δεδομένων γεννάει εγκληματίες ή ότι ο νόμος για τις υιοθεσίες γεννάει κυκλώματα αγοραπωλησίας παιδιών ή ότι ο νόμος για τα αναπηρικά επιδόματα τυφλών γέννησε το κύκλωμα παροχής ανάλογων πιστοποιητικών; 

Στην καινοφανή αυτή τοποθέτηση του κ. Καραγκούνη υπήρχαν όμως, πέρα από τις γνωστές εμμονές της Ν.Δ., και δύο εσφαλμένες πληροφορίες:

– Είπε ότι οι αστυνομικοί και οι εισαγγελείς διαμαρτύρονται για τον νόμο αυτόν, αλλά ξέχασε να αναφέρει ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι μόνοι δηλαδή που ζουν μέσα στις φυλακές, στήριξαν αυτόν τον νόμο.
– Είπε επίσης -και εδώ τα ίδια τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. τον διαψεύδουν απόλυτα- ότι ποτέ άλλοτε δεν είχαμε καθημερινά(;) τόσα πολλά στυγερά εγκλήματα.

«Αυτή την άποψη έχει όλος ο κόσμος», συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης, σαν να είναι αυτό κάποιου είδους στοιχείο και ξεχνώντας φυσικά ότι ο κόσμος έχει αυτή την άποψη επειδή ακριβώς επί 24ώρου βάσεως και κάθε μέρα η Ν.Δ. και τα ΜΜΕ δημιουργούν όλο αυτόν τον φόβο και τον πανικό.

«Δεν το λέω εγώ, το λένε οι δημοσκοπήσεις», έσπευσε να συμπληρώσει ο βουλευτής. Τι εννοεί με αυτό το επιχείρημα ο κ. Καραγκούνης; Μήπως ότι πρέπει να νομοθετούν οι κυβερνήσεις με βάση τις δημοσκοπήσεις;

Αν είναι έτσι, ας μας πει τι πρέπει να γίνει όταν οι δημοσκοπήσεις λένε ότι οι πολίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους πολιτικούς…

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.