Κρίσιμο το δεύτερο εξάμηνο

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Αρης Ξενόφος

«Το διάστημα ώς τον Ιούνιο θα είναι αρκετά κρίσιμο και θα αποτυπώσει σε σημαντικό βαθμό τη δυνατότητα επίτευξης του στόχου για έσοδα δύο δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Αρης Ξενόφος, σε συνέντευξή του στο Reuters μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του στρατηγικού σχεδίου του υπερταμείου.

Σε σχέση με την 20ετή παράταση της σύμβασης για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ώς το 2046 και με τίμημα 480 εκατ. ευρώ παραδέχτηκε ότι πέρασε από μακρά διαδικασία εγκρίσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Προέβλεψε ωστόσο ότι οι συζητήσεις με τις Βρυξέλλες μπορούν να ολοκληρωθούν ώς το τέλος του μήνα, εξέλιξη που θα ανοίξει τον δρόμο για το επόμενο βήμα, την πώληση του πακέτου 30% το οποίο ανήκει στο Δημόσιο και βρίσκεται στη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε σχέση με την παραχώρηση του Ελληνικού, ο Αρης Ξενόφος επισήμανε πως χρειάζεται να προχωρήσουν δράσεις από πληθώρα φορέων για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την καταβολή της πρώτης δόσης των 300 εκατ. ευρώ από το επενδυτικό σχήμα.

«Η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές για οικονομικό κλείσιμο της παραχώρησης μέχρι τον Ιούνιο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά εκτίμησε πως «το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι προς το τέλος του χρόνου».

Προανήγγειλε ότι οι διαγωνισμοί για το 17% της ΔEH και για μειοψηφικά ποσοστά σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα προκηρυχθούν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και διευκρίνισε: «Για μας ο εισπρακτικός στόχος δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε προτεραιότητα. Για μας είναι εξίσου κρίσιμη η επόμενη μέρα».

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.