Κοντά σε ΣΣΕ για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco

Δύο σημαντικές αποφάσεις για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ Α.Ε. (Cosco) ελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, η οποία είχε κλειστεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις που είχαν ξεκινήσει. Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν οι γ.γ. των υπουργείων Εργασίας και Ναυτιλίας Αν. Νεφελούδης και Χρ. Λαμπρίδης, αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ και των εργολαβικών εταιρειών στις οποίες ανήκουν οι εργαζόμενοι.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν τα δύο βασικά αιτήματα των εργαζομένων, υπογραφή ΣΣΕ και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Για το πρώτο αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα, προκειμένου η πλευρά των εργοδοτών να απαντήσει για τη μορφή σύμβασης που προτείνει. Μέχρι τότε θα συνεχιστούν οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις για τη μορφή της.

Για το δεύτερο θέμα οι δύο γενικοί γραμματείς δεσμεύτηκαν πως μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουνίου θα έχουν λυθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στις δύο προβλήτες να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Μετά τη συνάντηση η ΕΝΕΔΕΠ με ανάρτησή της στο μπλογκ που διατηρεί, αναφέρει ότι «παρά την κωλυσιεργία που προσπάθησε να δημιουργήσει η εργοδοσία, δεσμεύτηκε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Επίσης σημειώνει ότι τα αρμόδια υπουργεία δεσμεύτηκαν και γραπτά πως μέχρι τις 25 Ιουνίου θα έχουν λυθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα για την ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Το Δ.Σ. του σωματείου καλεί όλους τους εργαζομένους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ σε αγωνιστική ετοιμότητα και την Πέμπτη 21 Ιουνίου σε γενική συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί η αγωνιστική δράση έχοντας και τις απαντήσεις της εργοδοσίας για τη ΣΣΕ. Χαιρετίζουν επίσης την «καθολική και μαχητική συσπείρωση όλων των συναδέλφων τους στον απεργιακό αγώνα που έδωσαν», αποτέλεσμα του οποίου, όπως τονίζουν, ήταν να «σπάσουμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και των εργοδοτικών πλευρών να δώσουν λύση στα πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύν? ?λο των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ».

Σημειώνεται ότι η ΕΝΕΔΕΠ πραγματοποίησε πρόσφατα τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ ανέστειλε κινητοποίηση που είχε ξεκινήσει το πρωί της 6ης Ιουνίου ύστερα από συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας με πρωτοβουλία του Π. Κουρουμπλή και τις δεσμεύσεις που έλαβε.

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.