Και σε ιδιώτες τα 1.700 ακίνητα του ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ

Στη δεύτερη και πιο ουσιαστική φάση του μπαίνει το φιλόδοξο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την αξιοποίηση των περίπου 1.700 ακινήτων που ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία αλλά για διάφορους λόγους είχαν μείνει πολλά χρόνια αναξιοποίητα.

Στην πλειονότητά τους βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο και η εγκατάλειψή τους έχει συμβάλει στην υποβάθμιση της «βιτρίνας» της πρωτεύουσας.

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου προχώρησε στην καταγραφή των κτιρίων, από τα οποία το 49% είναι κενά.

Υπολογίζεται ότι η αξία τους αγγίζει τα 420 εκατ. ευρώ, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι η «νέκρωσή» τους αντιστοιχεί σε απώλεια 16.000 θέσεων εργασίας.

Η αρχή είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο με ανοιχτή πρόσκληση της Εφης Αχτσιόγλου προς τους φορείς του Δημοσίου που στεγάζονται σε ενοικιασμένα κτίρια και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εμβληματικά ακίνητα του κέντρου, όπως το Μέγαρο του Ταμείου Εμπόρων στην οδό Βουλής, απέκτησαν νέους ενοίκους που ανέλαβαν να τα ανακαινίσουν και να τα συντηρούν, για να στεγαστούν δημόσιες υπηρεσίες.

Ο δεύτερος κύκλος, που ξεκίνησε ήδη, απευθύνεται σε ιδιώτες, νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα, αλλά και φορείς κοινωνικής ή αλληλέγγυας οικονομίας.

Θα αναλάβουν τις επισκευές και θα καταβάλουν ενοίκιο που θα διαμορφώνεται ανάλογα με την κατάσταση του κτιρίου.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.