Καθησυχάζει για τον ΕΦΚΑ ο Τ. Πετρόπουλος

ΕΦΚΑ

Μετά τον Γιώργο Κατρούγκαλο και ο Τάσος Πετρόπουλος σχολίασε το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο στη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ δικαιώθηκαν -με ψήφους 17 υπέρ, 8 κατά- οι κλάδοι των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα», υποστήριξε πως δεν είναι στον αέρα ο ΕΦΚΑ, είναι ασφαλής και τίποτα δεν με ανησυχεί.

Και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) παραβιάζει την πάγια νομολογία του να μην υπεισέρχεται σε θέματα οργάνωσης του κράτους, δεν πιστεύω ότι το ΣτΕ παραβιάζει τη συνταγματική υποχρέωση για την προστασία των συντάξεων, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να μας πει από πού θα πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων».

Νωρίτερα, ο εμπνευστής του νόμου, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωνε (ρ/σ ΣΚΑΪ) πως προφανώς και θα προσαρμοστεί ο νόμος αν υπάρξει απόφαση του ΣτΕ, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση μέχρι στιγμής.

«Όσοι διαδίδουν διάφορες πληροφορίες κινδυνεύουν με το ποινικό αδίκημα της παραβίασης του δικαστικού απορρήτου», είπε επίσης ο υπουργός.

 

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.