Θριάσιο: Στη Βουλή η σύμβαση για το εμπορευματικό κέντρο

Θριάσειο

Επειτα από 11 διαγωνισμούς που δεν ολοκληρώθηκαν, έληξε το σίριαλ του πρώτου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο και χθες κατατέθηκε στη Βουλή η σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία του.

Με την ψήφισή της μπαίνει στην τελική ευθεία μια επένδυση μεγάλης στρατηγικής σημασίας, αφού, χάρη και στη σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά που ήδη διαθέτει, θα είναι ο μεγαλύτερος κόμβος συνδυασμένων μεταφορών στα Βαλκάνια.

Η αξιοποίηση του ακινήτου των 588 στρεμμάτων, που ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ, θα γίνει με 60ετή παραχώρηση στον όμιλο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και την Goldair, που υπέβαλαν τη μοναδική προσφορά στον διαγωνισμό.

Με βάση τα χρονοδιαγράμματα, μέσα στον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων 120.000 τετραγωνικών του εμπορευματικού κέντρου, που θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν σε μια διετία.

Η συνολική επένδυση θα είναι ύψους 120 εκατ. ευρώ και η συνολική επιφάνεια των κτιριακών εγκαταστάσεων θα φτάσει τα 240.000 τετραγωνικά και θα εξασφαλίσει πάνω από 2.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Η κοινοπραξία θα καταβάλει στη ΓΑΙΑΟΣΕ, που ελέγχει πλέον από το υπερταμείο, εφάπαξ αντάλλαγμα 10 εκατ. ευρώ και ετήσιο τίμημα που αντιστοιχεί με ποσοστό 2,51% επί των ακαθάριστων ετήσιων εσόδων του επενδυτικού σχήματος για όλη την περίοδο παραχώρησης, το οποίο δεν θα είναι μικρότερο των 350.000 ευρώ.

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.