Η Ernst & Young εγκατέλειψε τη Folli-Follie

FOLLI FOLLIE

Με καταγγελίες κατά της διοίκησης της Folli-Follie για ελλιπή συνδρομή στο έργο των ορκωτών λογιστών κατά τους ελέγχους σε συγκεκριμένα μόνο κονδύλια, ανακοίνωσε την αποχώρησή της η εταιρεία Ernst & Young.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΥ, επαναλαμβάνει ότι ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας της χρήσης 2017.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της EY:

Σε συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων, στα οποία γίνεται αναφορά στο όνομα της ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε. («ΕΥ») για την υπόθεση της FF Group, θεωρούμε υποχρέωσή μας να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Η EY, με την από 13 Ιουνίου 2018 σύμβασή της με την «Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» («Εταιρεία»), ανέλαβε τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για τη χρήση του 2017.

Η ΕΥ ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας της χρήσης 2017.

Παραπέμπουμε στην από 19 Ιουνίου 2018 ανακοίνωσή μας σχετικά με τα ανωτέρω.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, η ΕΥ γνωστοποίησε στην Εταιρεία τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, λόγω ελλιπούς συνδρομής της Εταιρείας στο έργο μας.

Οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρει κάτι διαφορετικό από τα ανωτέρω για την ΕΥ, είναι απολύτως αναληθής και δεν αντανακλά την πραγματικότητα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μια μέρα μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που «καίει» την Folli Follie, καθώς η εταιρεία φέρεται ότι επί σειρά ετών δημοσιοποιούσε ανακριβείς οικονομικές καταστάσεις εμφανίζοντας διογκωμένο κύκλο πωλήσεων και ως εκ τούτου πλασματική εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα τονίζονται στο βούλευμα, ο υπό διερεύνηση όμιλος «έχτιζε» ενοποιημένους ισολογισμούς με «ψευδή στοιχεία» για αδιανέμητα κέρδη, ταμειακά διαθέσιμα, πωλήσεις και αποθέματα.

Στο μεταξύ, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.
 

   

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.