Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τις δημοσκοπήσεις

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τις δημοσκοπήσεις

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Υπό μεγάλη πίεση είναι η κυβέρνηση, καθώς ενώ μπροστά της έχει την -πολύ δύσκολη- δεύτερη αξιολόγηση, βρίσκεται αντιμέτωπη με το πολιτικό αποτέλεσμα που παράγουν πλέον οι δημοσκοπήσεις.

Η μέτρηση, μάλιστα, της Public Issue, της εταιρείας δημοσκοπήσεων που συνεργαζόταν μέχρι πρόσφατα με την «Αυγή» αποτελεί σοκ για την Κουμουνδούρου, καθώς δίνει προβάδισμα 24 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, ενώ εμφανίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ?
?την καταλληλότητα για πρωθυπουργός 42% έναντι 21% του ΑλέξηΤσίπρα.

Συγκεκριμένα ή παρόμοια αποτελέσματα είναι σαφές ότι επηρεάζουν το πολιτικό κλίμα και είναι ικανά, εφόσον δεν αντιμετωπιστούν το επόμενο διάστημα, να δημιουργήσουν κλίμα επίσπευσης εξελίξεων ή να επιφέρουν αποσταθεροποιητικές τάσεις στο κυβερνών κόμμα.

Η κυβέρνηση δείχνει να χρειάζεται άμεσα διορθωτικές κινήσεις που θα δημιουργούν εικόνα αποτελεσματικότητας στην καθημερινότητα πρωτίστως του πολίτη, αλλά και τη συγκρότηση (επιτέλου?
?) ενός ισχυρού συντονιστικού κέντρου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρωτίστως, όμως, απαιτείται σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και μια στρατηγική ανάτασης με επίκεντρο την ανάπτυξη – μια ανάπτυξη, όμως, που δεν θα επιφέρει χειροπιαστά αποτελέσματα για τους ίδιους τους πολίτες.

Ο ανασχηματισμός πλέον αποκτά ιδιαίτερο βάρος, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ή θα δώσει, μαζί με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, στοιχεία νέου ξεκινήματος ή η πίεση στην κυβέρνηση ενδέχεται να καταστεί ασφυκτική.

Προς το παρόν, πάντως, η Κουμουνδούρου παρακολουθεί αμήχανη τις εξελί
ξεις και προς την κατεύθυνση αυτή είναι χαρακτηριστικό το tweet της νεαράς εκπροσώπου του κόμματος Ράνιας Σβίγκου: «Τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens έχουν πάρει φωτιά από τα συγχαρητήρια για τη δημοσκόπηση. Οι δημοσκοπήσεις όμως δεν είναι εκλογές».

Ταυτόχρονα η Κουμουνδούρου αφήνει αιχμές για τα νούμερα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει τη διακοπή της συνεργασίας της εταιρείας με την «Αυγή», συσχετίζοντάς τη με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης!

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε ?
?πίσης:

Δημοσκόπηση Public Issue – Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑΤι ζήτησε ο Τζιτζικώστας από τον Πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ

(adsby

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση