Εσωτερική κρίση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ελλάκτωρ- Ακτωρ

Την παραίτησή τους από τη θέση του προέδρου και του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της «Ελλάκτωρ» ανακοίνωσαν χθες οι Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, οι οποίοι παραμένουν μέλη της διοίκησης.

Με επιστολή τους τα δύο αδέλφια, που διαθέτουν το 11,8% των μετοχών του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου της χώρας, γνωστοποιούν την πρότασή τους για τη νέα διοίκηση προς την τακτική γενική συνέλευση που έχει οριστεί για τις 29 Ιουνίου.

Στην πρόταση δεν περιλαμβάνεται ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Λεωνίδας Μπόμπολας, ο οποίος διαθέτει πάνω από το 15% των μετοχών, ούτε ο ισχυρός άνδρας της κατασκευαστικής «Ακτωρ», Δημήτρης Κούτρας, που έχει το 5,57% και είναι ο αντιπρόεδρος της «Ελλάκτωρ», ενώ από χθες ανέλαβε και καθήκοντα προέδρου.

Ποσοστό 5,4% έχει ο επενδυτικός όμιλος Amber και σχεδόν 60% είναι το πακέτο που έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

«Είναι κρίμα προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα να βάζουν σε κίνδυνο έναν από τους λίγους πνεύμονες ανάπτυξης που έχουν απομείνει στη χώρα», τονίζει ο Λεωνίδας Μπόμπολας σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, στην οποία δηλώνει ότι «θα παραμείνει στον αγώνα» και θα διαχειριστεί με αίσθημα ευθύνης την περιουσία των μετόχων και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Χαρακτηρίζει «εθνικό κεφάλαιο» την «Ελλάκτωρ» και σημειώνει ότι έχει κατασκευάσει σπουδαία έργα στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες.

Η ανακοίνωση της πλευράς Καλλιτσάντση, που έγινε μέσω Χρηματιστηρίου, αποτελεί την επισημοποίηση μιας εσωτερικής κρίσης η οποία έχει ξεκινήσει από καιρό. Αφορμή λέγεται πως ήταν η οικονομικά προβληματική επένδυση σε αραβικές χώρες και διαφωνίες που είχαν εκδηλωθεί σε σχέση με το μέλλον της κερδοφόρας εταιρείας «Ανεμος».

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι τελευταίες κινήσεις συνδέονται με συζητήσεις ενόψει της αποχώρησης των αδελφών Καλλιτσάντση από την «Ελλάκτωρ».

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.