Επιδιώκουμε το μέγιστο βαθμό ελευθερίας μετά τα μνημόνια

Στέργιος Πιτσιόρλας

Στο θέμα της εποπτείας που θα έχει η Ελλάδα μετά το πέρας των μνημονίων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μιλώντας σήμερα (Κυριακή) στην 100η γενική συνέλευση του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «τη μέγιστη δυνατή αυτονομία και ορθώς μιλάμε για καθαρή έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο».

Υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση επιζητά να έχει «το μέγιστο βαθμό ελευθερίας, για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε το μείγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια, ώστε αυτό το μείγμα να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο παραγωγικό». Όπως είπε, «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια αποφάσεων για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει τη μεταμνημονιακή περίοδο».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς, ενώ εξήρε τον ρόλο των εξαγωγών για την ανάπτυξη της οικονομίας: 

«Είμαστε σε μία στιγμή πάρα πολύ ευαίσθητη και πάρα πολύ σημαντική, γι’ αυτό όλοι οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς της χώρας καλούνται να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο… Έχουμε μία σημαντική αύξηση των εξαγωγών και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες συνειδητοποίησαν ότι ο τρόπος επιβίωσης είναι η εξωστρέφεια και το κάνουν πράξη».

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται με φόντο την άφιξη των εκπροσώπων των «θεσμών» την εβδομάδα που έρχεται κι ενώ την Τετάρτη ξεκινάει ο χορός των συζητήσεων με τους δανειστές. Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η 4η και τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να ολοκληρωθεί με διαδικασίες fast-track και αποφάσεις σε ανώτερο επίπεδο, στην περίπτωση σοβαρού «κολλήματος» των διαπραγματεύσεων σε θέματα μείζονος σημασίας.

 

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.