Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες για τις λιγνιτικές μονάδες

Πυλώνες της ΔΕΗ

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης. Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι πρόκειται για «εθνικό έγκλημα» και ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλής και όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ, με την κατάθεσή του θα ξεκινήσουν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για «απόλυτη και ξεκάθαρη αντίθεση των εργαζομένων στο «Εθνικό έγκλημα» του ξεπουλήματος της ΔΕΗ», ενώ τονίζει ότι «η ΓΕΝΟΠ και τα Σωματεία -Μέλη της προετοιμάζονται να δώσουν , με όρους κοινωνίας , έναν δυναμικό και ξεκάθαρο αγώνα για την ακύρωση των αποφάσεων που δίνουν τη χαριστική βολή στον Όμιλο ΔΕΗ και πλήττουν ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον».

Μεταξύ άλλων, εκτός των απεργιών, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν δράσεις για την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών, αλλά και την αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των πολιτών για τις επιπτώσεις της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.

Επίσης αποφασίστηκε και η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών «ενάντια στον ακρωτηριασμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.