Επίσημο: Με -6 στο νέο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός

Απορρίφθηκαν και επισήμως την Τρίτη οι φάκελοι των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Πανιώνιος από την αρμόδια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ όσον αφορά τη χορήγηση άδειας για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Με γνώμονα τις ελλείψεις των φακέλων τους, οι μεν «πράσινοι» θα ξεκινήσουν με -6 βαθμούς το επόμενο πρωτάθλημα και περιορισμό μεταγραφών, οι δε «κυανέρυθροι» μόνο με πρόστιμο, ύψους 20.000 ευρώ.   

Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός εντοπίστηκε παραβίαση 5 άρθρων του Κανονισμού Αδειοδότησης που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ποδοσφαιριστές και εργαζόμενους καθώς και έλλειψη πλάνου βιωσιμότητας που μεταφράζεται ως «μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία».

Ο φάκελος της ΠΑΕ Πανιώνιος απορρίφθηκε για τα «μελλοντικά χρηματοοικονομικά σοιχεία», δηλαδή για απουσία εγγυημένου πλάνου βιωσιμότητας για τη νέα χρονιά και σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση των Super League και ΕΠΟ που αφορά την αλλαγή στις ποινές, η παράβαση αυτή τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Ίδια περίπτωση με τον Πανιώνιο ήταν και οι ΠΑΕ Κέρκυρα και Πλατανιάς με τη διαφορά ότι έχουν έτσι κι αλλιώς υποβιβαστεί.

Οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν έχουν δικαίωμα εντός τριών ημερών να υποβάλλουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την συνεδρίασή του την 12/06/2018, εξέτασε τους φακέλους των τεσσάρων ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, προκειμένου να αποφασίσει για την χορήγηση ή μη άδειας συμμετοχής τους στη διοργάνωση της Ά Επαγγελματικής Κατηγορίας και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ? ? ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).
Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 47, 48, 49, 50 και 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).
Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).
Δεν χορηγεί άδει α συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).
Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους.

 

 

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.