Εξόφληση σύντομα για τους τευτλοπαραγωγούς

Καλλιέργειες

Ο αν. υπουργός Οικονομικών Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εξοφληθούν οι τευτλοπαραγωγοί της ΕΒΖ, που ήδη έλαβαν μέρος της οφειλής. Όπως ανέφερε, αναμένεται να ευοδωθεί η διαπραγμάτευση της διοίκησης για την πώληση της ζάχαρης, ενώ πραγματοποιείται μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Χθες Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, εξοφλήθηκε προς τους τευτλοπαραγωγούς ποσό ύψους 4 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 10,2 εκατ. ευρώ που τους οφείλονται.

Με την ανακοίνωσή του, ο αν. υπουργός Οικονομικών απάντησε σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ., Μ. Τζελέπη.

Όπως είπε αναφορικά με τη φετινή καλλιέργεια, είπε πως η ΕΒΖ έχει ζητήσει από τους τευτλοπαραγωγούς να καταθέσουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να προγραμματίσουν τη νέα σπορά (προμήθεια σπόρων, φυτοφαρμάκων κ.λπ.).

Όσον αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο από πλευράς κυβέρνησης, προκειμένου να ενισχυθεί συνολικά η ΕΒΖ και να μετασχηματιστεί σε αναπτυξιακή και επικερδή εταιρεία του τόπου και της χώρας, ο κ. Χαρίτσης απάντησε πως διεξάγεται, σε συνεργασία με τη μοναδική πιστώτρια τράπεζα της ΕΒΖ, μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης και το αποτέλεσμα της αναμένεται να παραδοθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

Όπως διευκρίνισε, δεν μπορούμε να «ωραιοποιήσουμε την κατάσταση. Το πρόβλημα της ΕΒΖ είναι γνωστό και εξαιρετικά σύνθετο».

Και αναφερόμενος στα οικονομικά της εταιρείας, θύμισε ότι «έχει εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα 700 σελίδων, με το οποίο παραπέμπονται μέλη παλαιότερων Δ.Σ. για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Πωλούσαν ζάχαρη με πίστωση χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις για ποσό 52 εκατ. ευρώ».

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.