Εκτακτη χρηματοδότηση στη Σύμη λόγω «Ευρυδίκης»

Σύμη

Τον Νοέμβριο του 2017, η θεομηνία «Ευρυδίκη» είχε πλήξει άσχημα το νησί της Σύμης, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, δρόμους, μονάδες αφαλάτωσης, αλλά και στο λιμάνι του.

Τη Μ. Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, αποφάσισε την επιχορήγηση του Δήμου Σύμης με 510.000 ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές του λιμανιού.

«Η Σύμη δεν αφέθηκε στο έλεος των καταστροφών», δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, και ανέφερε ότι «ο λαός της Σύμης, παρά τα όσα έζησε, κατάφερε και ξεπέρασε τα προβλήματα με τη συνδρομή των αρμόδιων υπουργείων και την καλή συνεργασία κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης».

Κάποια από τα μέτρα που ελήφθησαν μέσα σε αυτούς τους περίπου 4 μήνες προκειμένου να στηριχθούν οι κάτοικοι, οι επιχειρήσεις, οι υπηρεσίες και οι υποδομές του είναι: Τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις του νησιού, που επλήγησαν, αποζημιώθηκαν με 5.000 ευρώ ο καθένας και 8.000 ευρώ αντίστοιχα, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, ενώ έγιναν ειδικές ρυθμίσεις για το πάγωμα των βεβαιωμένων οφειλών.

Η αποκατάσταση της κεντρικής πλατείας της Σύμης εντάχθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Νοτίου Αιγαίου (520.000 ευρώ), το υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός, Π. Σκουρλέτης, προχώρησε σε έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ στον δήμο μέσω του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών, ενώ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ενέκρινε 1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στις οδικές υποδομές.

Με απόφαση του υφυπουργού Ναυτιλίας, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου ενέκρινε επιχορήγηση του δήμου με 300.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των μονάδων αφαλάτωσης, ενώ προχώρησε σε έκτακτη επιχορήγηση 80.000 ευρώ για την πληρωμή αποκλειστικά των δαπανών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της αφαλάτωσης.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.