«Δύο εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες»

Τουρίστες στην Αθήνα

Την αισιοδοξία της πως η εξαιρετική πορεία των τριών προηγούμενων ετών με ιστορικά ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη θα συνεχιστεί και το 2018, εκφράζει η υπουργός Τουρισμού. Η Έλενα Κουντουρά, εκτιμά ότι τουλάχιστον 2 εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες θα επισκεφτούν την Ελλάδα εφέτος σε σχέση με πέρυσι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Κουντουρά επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να απαντήσει στη μεγάλη ζήτηση και στις αυξημένες ροές τουριστών υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας πέτυχε να προσελκύσει την τριετία 2015-2017 νέες επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 25.000 νέες κλίνες προστέθηκαν σε μεγάλες μονάδες 5 και 4 αστέρων άνω των 300 κλινών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού.

Η υπουργός απάντησε σχετικά με τις εκτιμήσεις της για την τρέχουσα τουριστική χρονιά, υποστηρίζοντας:

Το 2018 έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά. Το 1ο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος-Μάρτιος) σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 20%. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, που ουδέποτε είχαν χειμερινή τουριστική κίνηση έχουμε πετύχει εντυπωσιακή άνοδο. Όπως η Κρήτη, στην οποία καταγράφεται μία τεράστια άνοδος 800% από την αρχή του έτους ως και το τέλος Μαρτίου, με περισσότερους από 50.000 τουρίστες να επισκέπτονται το νησί.

Η εξαιρετική πορεία των τριών προηγούμενων ετών με ιστορικά ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη συνεχίζεται και το 2018 με την τάση να είναι περισσότερο ανοδική από κάθε άλλη χρονιά. Από την εξέλιξη των προκρατήσεων αναμένουμε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες για φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2017 – 30,1 εκατ.) και στοχεύουμε ως τέλος του έτους να πετύχουμε μία συνολική άνοδο άνω του 10%.

Συνεχίζουμε να προβάλουμε και να προωθούμε νέους ελληνικούς προορισμούς, να επενδύουμε στα θεματικά μας προϊόντα και να ενισχύουμε το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών. Μέσω του ΕΟΤ προβάλουμε και προωθούμε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.