«Δένει» στο Πέραμα η πλωτή δεξαμενή της Cosco

Πλωτή δεξαμενή της Cosco

Πέντε δεξαμενές θα λειτουργούν πλέον στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (τρεις πλωτές και δύο μόνιμες-«πέτρινες»), αφού τα ξημερώματα της Κυριακής έφτασε στον Πειραιά η νέα πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς ΙΙΙ», μεταφορικής ικανότητας 80.000 τόνων, ανυψωτικής 22.000 τόνων, που μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μέχρι 240 μέτρα μήκος και 35 μέτρα πλάτος.

Η δεξαμενή, που κατασκευάστηκε σε ναυπηγείο στην Κίνα και διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό γερανών, κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά με το εξειδικευμένο πλοίο μεταφορών «XIN GUANG HUA» της COSCO Shipping και μετά τις απαραίτητες δοκιμές αναμένεται να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία σύντομα, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες που προβλέπονται (εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, τοποθέτηση ναυδέτων, ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές, νέες εγκαταστάσεις δικτύων κ.λπ.).

Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, η νέα πλωτή δεξαμενή επεκτείνει τις υπάρχουσες υποδομές με στόχο την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ενώ θα συνδράμει στην τόνωση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο ΟΛΠ κάνει γνωστό ακόμα ότι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης υποδομών όπως:

• αναβάθμιση κρηπιδότοιχου

• ανακατασκευή δαπέδων

• επισκευή/ανακατασκευή σιδηροτροχιών

• βελτίωση Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύων.

Οι συνολικές επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης και βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΝΕΖ Περάματος, σύμφωνα με τον ΟΛΠ, θα ξεπεράσουν τα 55.000.000 ευρώ και θα μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο ναυπηγοεπισκευής στην Ανατολική Μεσόγειο, στοχεύοντας στην προσέλκυση περισσότερων πλοίων ανά έτος ως απόρροια της αυξημένης αξιοπιστίας και της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης.

Οι δεξαμενές που λειτουργούν στη Ζώνη είναι οι πλωτές «Πειραιάς I» και «Πειραιάς ΙI», οι δύο μόνιμες-«πέτρινες», και σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει και η πλωτή «Πειραιάς ΙΙΙ».

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.