Βελτιωμένα αποτελέσματα από τον ΟΤΕ

Μέγαρο ΟΤΕ - Μαρούσι

Αύξηση εσόδων κατά 1,9% κατέγραψε ο ΟΤΕ στο τρίτο τρίμηνο του 2018, που βασίζεται κυρίως στη σημαντική βελτίωση των δεικτών στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα, καθώς και τη διψήφια άνοδο στις ευρυζωνικές συνδέσεις. Θετικές είναι και οι επιδόσεις στη μεταφορά δεδομένων (data) και στην περιαγωγή, γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του τουρισμού.

Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα, που ανακοίνωσε χθες ο Ομιλος, το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 5,7% και έφτασε στα 365,2 εκατ. ευρώ, τα ενοποιημένα έσοδα στα 991,5 εκατ. ευρώ, ενώ ώς το τέλος του χρόνου οι ελεύθερες ταμιακές ροές θα φτάσουν τα 260 εκατ. ευρώ.

Οι δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου, που έχουν περιοριστεί στο 0,6 του ετήσιου EBITDA, διαμορφώνονται στα 800 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 24,4% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2017.

Τα θετικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 700 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου διατίθεται για επέκταση του δικτύου οπτικών ινών που εξασφαλίζουν συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων. Μόνον το τελευταίο τρίμηνο ο ΟΤΕ αύξησε κατά 34.000 τους συνδρομητές αυτής της κατηγορίας, που διαμορφώνονται πλέον στις 483.000 και αντιπροσωπεύουν το 26% του συνόλου.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου οι συνδρομητές στην Cosmote TV έφτασαν τις 534.000, παρουσιάζοντας αύξηση 3,3% μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2018.

«Στην Ελλάδα, η οποία ανακάμπτει οικονομικά, είχαμε ένα καλό τρίμηνο» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος αποδίδει τα θετικά αποτελέσματα στην τεχνική υπεροχή του Ομίλου, ενώ προβλέπει ότι η δυναμική πορεία θα συνεχιστεί τα επόμενα τρίμηνα, κυρίως στην κινητή τηλεφωνία.

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.