Απεργίες κατά της ιδιωτικοποίησης των ΕΛ.ΠΕ.

Γάντια εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Πετρελαίων διαμαρτυρόμενοι για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών στον όμιλο, πραγματοποιώντας από χθες 48ωρη απεργία ενώ θα ακολουθήσει νέα 24ωρη αύριο.

Παράλληλα εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγών στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της διαδικασίας, αλλά και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ της διατήρησης του ποσοστού του Δημοσίου που είναι 35% και υποστηρίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση θα έχει επιπτώσεις στον παρεμβατικό ρόλο των ΕΛ.ΠΕ. στην εγχώρια αγορά, στην ασφάλεια εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συμμετοχή τους στις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Εξάλλου, υπενθυμίζουν ότι ο ιδιώτης επενδυτής γίνεται κυρίαρχος σε τρία διυλιστήρια, στις εταιρείες DIAXON, Elpedison, EKO, BP Εμπορία, Ναυτιλιακή ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΠΑ και σε θυγατρικές εταιρείες του εξωτερικού (Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Κύπρος, Σερβία, ΠΓΔΜ).

Κι ακόμη, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει τελική συμφωνία, μπορεί να ενεργοποιηθεί το ενδεχόμενο πώλησης μετοχών μέσω Χρηματιστηρίου.

«Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να συμβάλουμε με κανέναν τρόπο στην υλοποίηση μιας τέτοιας καταστροφικής απόφασης, της οποίας τις συνέπειες θα πληρώσουμε όλοι οι Ελληνες» αναφέρουν.

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.