Αξιοποίηση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης με παραχώρηση δραστηριοτήτων

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η σχετική συμφωνία ανάμεσα στα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών με το ΤΑΙΠΕΔ, που θα αφορά την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, η οποία θα προχωρήσει με τη μέθοδο των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων, όπως και για τα άλλα 9 μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Αυτό έκανε γνωστό την Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε και μετά τις συναντήσεις που είχε με τον δήμαρχο της πόλης και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη συνάντηση που είχε στον Οργανισμό Λιμένα με το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους των εργαζομένων, δήλωσε ότι η δουλειά που γίνεται στον Οργανισμό είναι παραδειγματική ως προς την αποτελεσματικότητα και τον σεβασμό του δημόσιου χρήματος.

Σημείωσε τη διαφορετική πολιτική αντίληψη αυτής της κυβέρνησης ως προς την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, κάτι, που όπως είπε, εκφράζεται και με την απόφασή της το 3,5% των εσόδων που θα έχουν οι παραχωρησιούχοι να αποδίδεται στους δήμους που επιβαρύνονται από τη λειτουργία του λιμανιού.

Ζήτησε να προχωρήσει το master plan του λιμανιού, για να ολοκληρωθούν και οι συμφωνίες γύρω από την παραχώρηση της έκτασης που δεν θα χρησιμοποιηθεί για λιμενικές δραστηριότητες στον δήμο.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Δούκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι το master plan θα είναι έτοιμο σε διάστημα δύο μηνών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι τότε θα ανοίξει και ο δρόμος για την παραχώρηση των εκτάσεων που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες από τον Οργανισμό στον δήμο.

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τους λιμενεργάτες των περιφερειακών λιμανιών, όπως τα περιέγραψε ο εκπρόσωπος τους Άνθιμος Μανουσάκης, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό προστασία από τους εργολάβους.

Στη συνάντηση που είχε ο Π. Κουρουμπλής με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, δήλωσε ότι είναι έτοιμη η νομοθεσία για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων γύρω από το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), δραστηριότητα για την οποία προσφέρεται κατεξοχήν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Τόνισε ότι σύντομα το νομοσχέδιο θα βγει σε διαβούλευση και θα σταλεί στους φορείς της Αλεξανδρούπολης για να υποβάλουν τις προτάσεις τους, ενώ αναφέρθηκε στη βούληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ιδίου για την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη.

Στη συνέντευξη Τύπου των κ. Κουρουμπλή, Λαμπάκη και Δούκα, που ακολούθησε, ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των δύο στρατιωτικών που βιώνουν μία ιδιότυπη κράτηση στην Τουρκία.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.