Αναστολή στο UberX, συνεχίζει το UberTaxi

Την αναστολή της υπηρεσίας UberX από την ερχόμενη Τρίτη ανακοίνωσε χθες η πολυεθνική πλατφόρμα διαμεσολάβησης, προκειμένου να επανεξετάσει τη λειτουργία της μετά την ψήφιση του νέου νόμου 4530/2018, ο οποίος θεσπίζει για πρώτη φορά κανόνες σ’ αυτόν τον τομέα.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά την παροχή μεταφορικού έργου από ιδιώτες οδηγούς, ενώ η εταιρεία διευκρινίζει ότι θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του το πρόγραμμα UberTaxi που αφορά υπηρεσίες με τη συνεργασία επαγγελματιών ταξιτζήδων.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Uber αναφέρει ότι δραστηριοποιείται σε 600 πόλεις σε 65 χώρες, εκτελώντας καθημερινά 15 εκατ. μετακινήσεις.

Μέσω της υπηρεσίας UberX, όπως αναφέρει, έχει μεταφέρει περισσότερους από 450.000 τουρίστες και άλλους επιβάτες.

Υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα βρίσκεται από το 2015, χωρίς πάντως να δώσει κάποιο στοιχείο για το μεταφορικό της έργο, σημειώνοντας απλώς ότι οι υπηρεσίες που παρέχει είναι δημοφιλείς.

Τονίζει πως το νέο θεσμικό πλαίσιο επηρεάζει τις υπηρεσίες ride sharing και προσθέτει ότι «θα αξιολογήσει εάν και πώς θα μπορεί να λειτουργεί με τα καινούργια δεδομένα».

«Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Ελληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών, όπως της Uber», αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται κάποια αναφορά στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η Uber παρέχει μεταφορικό έργο και δεν είναι φορέας παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διαμεσολάβησης.

Ο αρμόδιος υπουργός Χρίστος Σπίρτζης πέρασε στην αντεπίθεση. «Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα και να πληρώνει φόρους», αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει ότι όσοι θέλουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα πρέπει να τηρούν την κείμενη νομοθεσία και να πληρώνουν φόρους.

«Οποιος δεν τηρεί τους νόμους να αποχωρεί και να μας γράφει», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος και σημειώνει με νόημα: «Δικαιοσύνη στην οικονομία και δικαίωση της εργασίας επιδίωξε και το πέτυχε μόνον η κυβέρνηση. Ουδείς από τα υπόλοιπα κόμματα και αυτό δεν το ξεχνάμε».

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.