Αλ. Τσίπρας: Να ενισχύσουμε τον πλούτο της Κ.ΑΛ.Ο. UPD

Τη δεύτερη έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) Athens Expo ’18 επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιηγήθηκε σε περίπτερα κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής από τον τομέα γεωπονίας, τεχνολογίας τροφίμων, οι οποίο επισκέφθηκαν την έκθεση και στους οποίους είπε ότι οι επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο. είναι τομέας που εξ αντικειμένου πρέπει να τους ενδιαφέρει άμεσα.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με νέες και νέους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κ.ΑΛ.Ο.

«Βλέπω μια δραστηριότητα που δεν έχει μόνο σκοπό το κέρδος, όπως έχουμε συνηθίσει, μια δραστηριότητα με διαφορετική αντίληψη», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Στην αρχή κάποιοι θεωρούσαν την ενασχόληση με την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία ως μια δική μας ιδεοληψία, όμως είναι μια δραστηριότητα που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του ΑΕΠ σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία».

«Τώρα την περίοδο της ανάκαμψης πρέπει να προσανατολίσουμε την οικονομική μας δραστηριότητα προς την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, θέλουμε να στηρίξουμε την Κ.ΑΛ.Ο., να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία, ήδη μου μεταφέρατε αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε», συνέχισε.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα εναλλακτικό μοντέλο παραγωγής με καταμερισμό εργασίας και τόνισε ότι πρόκειται για «μια επιλογή με κοινωνικό και προοδευτικό πρόσημο».

«Δεν αρκεί μόνο να αφαιρέσουμε τα εμπόδια, αλλά να ενισχύσουμε τις καινοτόμες ιδέες», υπογράμμισε επίσης και σημείωσε ότι «πρέπει να εξασφαλίσουμε συνθήκες βιωσιμότητας γι’ αυτά που φτιάχνουμε».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον πλούτο της Κ.ΑΛ.Ο. τονίζοντας ότι «πρέπει να δώσουμε μάχη σε ιδεολογικό επίπεδο γιατί έχει απαξιωθεί οτιδήποτε συλλογικό – συνεταιριστικό και θεωρείται ότι δεν μπορεί να επιβιώσει».

«Το αναπτυξιακό μοντέλο που θέλουμε πρέπει να έχει στο κέντρο του την προστασία και την ενίσχυση της εργασίας. Το μοντέλο της Κ.ΑΛ.Ο. ενσωματώνει αυτή την αντίληψη», πρόσθεσε.

Τη Σιβιτανίδειο είχε επισκεφθεί προχθές η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία ανακοίνωσε τη στήριξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας με το ποσό των 51 εκατ. ευρώ (βλ. «Τέσσερις δράσεις για τη στήριξη του κοινωνικού επιχειρείν»).

Την έκθεση, την οποία διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας και η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, επισκέφθηκαν επίσης η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλους και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Παρούσα» η «Εφ.Συν.»

Η έκθεση πραγματοποιείται στην «καρδιά» της Αθήνας, στους χώρους του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 10, Πεσμαζόγλου 1) και στο αίθριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Γρυπάρειο Μέγαρο (Σοφοκλέους 1).

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» συμμετέχει στην έκθεση ως χορηγός επικοινωνίας με δικό της περίπτερο.

Η «Εφ.Συν.» επί το έργον: Δώρα Σελλά, Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος, Ιωάννα Σωτήρχου | ΕΦ.ΣΥΝ.

Ωράριο λειτουργίας

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου: 10:00-21:00

Σάββατο 10 Νοεμβρίου: 10:00-21:00

Κυριακή 11 Νοεμβρίου: 10:00-14:00

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.