Αδιάβαστος ο Χ. Αθανασίου

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τέως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, που παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του, προκειμένου να γίνει βουλευτής και υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά, προέβη σε μία πλήρως αντιδεοντολογική και εξαιρετικά βιαστική δήλωση περί άκυρης διαδικασίας στην απόδοση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis.

Μίλησε για πασιφανή μεθόδευση της υπόθεσης, ενώ -σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ- προέβη και σε μία σημαντική αποκάλυψη: «Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis δεν έχουν υπογράφει από τον εισαγγελέα (σ.σ. επόπτη) και αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί εκ των υστέρων. Αυτές οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι άκυρες».

Οι καταθέσεις ενώπιον εισαγγελέα προφανώς δεν ακυρώνονται ακόμα κι αν προκύψει κάποια τυπική αβλεψία στην απόδοση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα. Αυτό είναι απορίας άξιον πώς δεν το γνωρίζει ο έμπειρος πρώην συνάδελφος της Ε. Τουλουπάκη. 

Με δηλώσεις στην «Εφ.Συν.» ανώτατοι δικαστικοί παράγοντες διαβεβαιώνουν ότι όλα έγιναν απολύτως νόμιμα και δεν υπάρχει η παραμικρή αβλεψία.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.