Έφτασε στον Πειραιά η νέα πλωτή δεξαμενή του ΟΛΠ

Η νέα πλωτή δεξαμενή του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής η νέα πλωτή δεξαμενή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ», η οποία κατέπλευσε με το εξειδικευμένο πλοίο μεταφορών «XIN GUANG HUA» της COSCO Shipping. Η νέα δεξαμενή έχει ανυψωτική ικανότητα 22.000 τόνων, μεταφορική ικανότητα 80.000 τόνων, μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μέχρι 240μ. μήκος και 35μ. πλάτος, και διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό γερανών.

Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, η νέα πλωτή δεξαμενή επεκτείνει τις υπάρχουσες υποδομές, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και θα συνδράμει στην τόνωση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΟΛΠ - Νέα πλωτή δεξαμενή Γραφείο Τύπου ΟΛΠ

Πρόκειται να τεθεί σύντομα σε επιχειρησιακή λειτουργία, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες που προβλέπονται (εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, τοποθέτηση ναυδέτων, ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές, νέες εγκαταστάσεις δικτύων κ.λπ.).

«Οι συνολικές επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης και βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΝΕΖ Περάματος θα ξεπεράσουν τα 55.000.000 ευρώ και θα μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο ναυπηγοεπισκευής στην Ανατολική Μεσόγειο, στοχεύοντας στην προσέλκυση περισσότερων πλοίων ανά έτος ως απόρροια της αυξημένης αξιοπιστίας και της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης», σημειώνει ο ΟΛΠ.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.