«Έπεσε» η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Γιώργος Σταθάκης

«Παγώνουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», καθώς εκτός λειτουργίας τέθηκε την πρώτη μέρα η διαδικτυακή πλατφόρμα, που θα έκανε «πρεμιέρα» σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες, αλλά κανείς δεν ολοκλήρωσε την αίτηση υπαγωγής. Επίσης, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι αρκετές προήλθαν από συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις IP και γι’ αυτό διερευνάται η περίπτωση να πρόκειται για κυβερνοεπίθεση.

Όπως και να έχει, το μεγάλο ενδιαφέρον τον πολιτών επιβάρυνε την ιστοσελίδα και σε συνδυασμό ενδεχομένως με τεχνικά προβλήματα στον server είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που επιχειρούσαν να καταχωρήσουν στοιχεία.

Ο διαδικτυακός ιστότοπος έχει «ανεβεί» από την Πέμπτη, ωστόσο κατά την πιλοτική λειτουργία του σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν για να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος. Μάλιστα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών είχε προειδοποιήσει μέσω δύο επιστολών του για τα πιθανά προβλήματα.

Από Δευτέρα σταδιακά ανά περιφέρεια

Ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία εξαιτίας του προβλήματος και δεσμεύτηκε ότι «η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα».

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα ανά Περιφέρεια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. Τα στοιχεία που καταχωρίστηκαν στην πλατφόρμα μέχρι τις 5.30 σήμερα το απόγευμα θα παραμείνουν για να αξιοποιηθούν στη συνέχεια και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί με τη εξής σειρά:

  • Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
  • Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
  • Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.

 

 

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.