Άδεια ανατροφής παιδιών και σε πατέρες στρατιωτικούς

Άδεια ανατροφής τέκνου δικαιούνται να λαμβάνουν και οι πατέρες στρατιωτικοί όταν η σύζυγός τους δεν εργάζεται, όπως ισχύει εδώ και τρία χρόνια με πολιτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους ΝΠΔΔ.

Αυτό προβλέπει υπουργική απόφαση, την οποία υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, κατόπιν πρότασης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Στην ανεξάρτητη Αρχή διαμαρτυρήθηκαν πατέρες στρατιωτικοί, διότι ο νόμος 4210/2013 εξαιρεί τους ίδιους από τη χορήγηση της εν λόγω άδειας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Συνήγορος του Πολίτ
αναφέρει ότι πρότεινε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καταργηθεί αυτή η εξαίρεση, σημειώνοντας ότι συνιστά άμεση διάκριση λόγω φύλου και αντίκειται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών και στην απαγόρευση κάθε άμεσης ή έμμεσης διάκρισης όσον αφορά τους όρους εργασίας, για λόγους που αφορούν το φύλο.

Αρχικά, το υπουργείο απάντησε αρνητικά, επικαλούμενο τον ιδιαίτερο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, και ισχυρίστηκε ότι ενδεχόμενη κατάργηση αυτού του περιορισμού θα είχε υπολογίσιμη επίπτωση στην επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων και υπη
εσιών και ως εκ τούτου στην κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τελικά, το υπουργείο άλλαξε στάση και με την απόφαση του κ. Βίτσα ο στρατιωτικός δικαιούται, πλέον, να κάνει χρήση ολόκληρης της άδειας ανατροφής στις περιπτώσεις που η σύζυγός του δεν εργάζεται.

googletag.cmd.push(function(){googletag.display(‘ad_pos_autod_home_336x280_main_1’);});

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.